Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Профил на na50
Име:
Жена над петдесет

Възраст:
67

Пол:
жена

Град:
София

Професия:
пенсионер

Интереси:
life style

Статистика
Популярни постинги:
4

Постинги този месец:
0

Гласове този месец:
0

Коментари този месец:
0

Любими блогове:
0

Блогъри добавили в любими:
1

Блог вълни:
0
Последни постинги
На 30 и 40 години жените гледат на мъжете като на "политическа партия",  а на 50  като на банка.
Жената на 50 - за да обича мъжа до нея той трябва да е като швейцарска банка. Тя трябва да може без да се притеснява да заложи всичко, каквото има в сейфовете и грижи, обич, приятелство, мечти, всичко, което съпътства ежедневието и живота и.

Срещу това, тя иска само едно - КРЕДИТ НА ДОВЕРИЕ. Тя няма нищо против този кредит да се оценява и преоценява в кратки срокове, ако тя не е добър длъжник, да се отнема от него, даже и да го отнемат напълно, но без доверие тя не е способна да живее нормално и да бъде такава каквато е.
Ако в предишните години е имало време да се воюва за доверие или да се извоюва, на 50 времето лети много бързо и човек не винаги може да се върне назад без да нарани хората около него а и себе си. На тази възраст почти всеки е "вързан" в някакви обстоятелства, които ако промени, ще нарани хора, които го обичат. Единственият начин това да не се случи е проявата на доверие.
 За съжаление, не всички хора, могат да са щедри в тази насока. По-често и по-лесно е да се проявява съмнение и подозрение проявено от негативния опит в живота. За много хора е трудно, да бъдат щедри на доверие, дори и да трябва да го дадат на кредит.
Колко е хубаво да срещаш хора, като швейцарски банки! Да си сигурен, че можеш спокойно да им се довериш. Да знаеш, че те ще запазят непокътнати  твоите чувства, надежди, очаквания и мечти, че ще ти дадат кредит на доверие и ще бдят доколко ти го заслужаваш, ще оценяват кредитния ти рейтинг и в зависимост от това, дали си го повишил или намалил или ще те поощряват или ще те коригират. Душата ти да е в сейф на сигурно и това да помага да има по-голяма стойност, както за теб, така и за околните за да може лихвите, които се вадят от сейфа да са само за добро.
Категория: Тя и той
Прочетен: 2913 Коментари: 2 Гласове: 3
Последна промяна: 28.07.2007 14:29
Това е един от големите недостатъци на жените на 50. Попиташ ги нещо и те веднага започват да ти дават "акъл". Може би всичките ми приятели, които направиха тази констатация за жените на тази възраст са прави. Днес, дъщерята на една моя приятелка ми се обади ревяща на телефона. Момичето има проблем, който не може да реши и се скарала с майка си, защото тя не я посъветвала, а веднага започнала да и дава акъл как и какво да направи. Доста разговаряхме и тя стигна сама до извода, че майка и е права и че не е необходимо да минава по пътя на разочарованието за да стигне до този извод сама, но самото изказване като краен извод без право на алтернатива от нейна страна беше я беше подразнило.
Другата крайност е, даването на мнение след даден неуспех на някой. Аз разбирам всички хора, които като чуят думите "Аз казвах ли ти?" се дразнят.. И мен ме дразни винаги тази категоричност и налагане на мнение, даже и да е правилно, защото те лишава от право на собствен избор, а те поставя пред свършен факт само въз основа да дадено мнение.

Истината е, че жената на 50, вече има жизнения опит и в много случай "акъла", който дава е правилен. Това тя прави не за да се наложи, а за предпази хората около нея от грешки. Тя е минала по този път, може би по най-дългият, и сега не смята за необходимо след като тя знае изхода и резултата, хората около нея да се лутат. Тя смята, че много негативи могат да се спестят, ако човек мине по прекия път чрез нейния извод и да си спести много разочарования. Да, може би не се изразява правилно, може да се налага, може тона с който дава мнението си, да не е най-добрият, но в повечето случай "акъла" който дава е правилен и на него може да се вярва и човек да го последва.
Категория: Тя и той
Прочетен: 8312 Коментари: 21 Гласове: 0
Последна промяна: 20.07.2007 21:38
До сега все съм обобщавала, но сега ще напиша моето мнение относно важността на парите в живота ни. За много хора това е тема "табу". Навсякъде в нета чета,  как парите не били всичко, как можело без пари и как те не били основното нещо, към което човек трябва да се стреми. Да, тези, които ги имат може да се крият, зад разни фрази и думи, но за много хора липсата на пари или липсата от тяхна страна на находчивост да ги изкарат им проваля живота. Днес, един от коментарите ме насочи към тази тема, към нея ме насочи и призива за подпомагане на блогер, който не може да си публикува разказите... към тази тема ме насочи и раждането днес на две бебета от жена на 52 години. Ето, за тази жена, парите колко са били важни.. години наред, защото ги е нямала тя не е могла да забременее. Благодарение на парите, които е намерила сега има две прекрасни бебета. Да са и здрави и да и донесат много щастие!
Много често, когато някъде се изкажа, че парите за мен са много важни хората, които не ме познават ме гледат с подозрение. Тези, които ме познават знаят, че имам пълното основание, да направя този извод. Аз никога не съм имала проблем за пари и винаги съм печелила добре и съм задоволявала всичките си нужди, но парите са ми помогнали за толкова много неща, че ако не умеех да ги изкарвам, аз нямаше да бъда същата..
- нямаше да мога да пиша сега този пост, ако преди години нямах парите, да си платя скъпото лечение и да ме консултират най-добрите лекари в света;
- ако нямах парите, които изкарвах, баща ми щеше да живее 7 години по-малко;
- ако нямам парите, майка ми щеше да се притеснява, като повечето пенсионери в страната, а сега тя има спокойни старини;
-ако нямах парите, нямаше да мога да си реализирам всички идеи и хрумвания, които ми идват;
-ако нямам парите, няма да мога да подпомагам хората, които имат нужда;
- ако нямам парите, няма да мога да отгледам дете;
-ако нямам парите, нямаше и да се влюбят в мен ( защото и това ми се е случвало)
- ако нямам парите, няма да мога да спортувам, да си купувам книги, дрехи, храна, да се глезя, когато си поискам, да пътувам.. и да правя, каквото си искам, защото парите ми дават свобода да правя всичко това.
Да, случва се и да нямам пари, когато ме мързи, когато реша да си почивам.. след дните, в които не работя..
Важни ли са парите.. за мен са много важни, дори заради факта, че са единствената разменна единица, като оставим настрани чековите карти:).
Мисля си, че вече е време, да започнем да говорим по друг начин за тях, защото да можеш да печелиш честно не е недостатък.
Пожелавам ви много здраве, късмет, любов и пари, за да може да си купите всичко останало!
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2066 Коментари: 2 Гласове: 0
От седмица задавам този въпрос на всички жени на 50 с които се срещам и познавам. Всички, ми отговориха по един и същи начин. Всяка една от тях,  е чувствала отношението на хората около нея и по двата начина. Причината за това отношение е, че може би никой не очаква промяна в една жена на 50. Всеки смята, че тя, стигнала до тази възраст вече е постигнала прага на своите възможности като личност и  от нея не може да се очаква нищо ново, интересно и различно. Познавам много жени, които са опровергали това твърдение, техните успехи, някак са останали на "тъмно" и никой не ги дава като  примери.
Обсъждайки тази тема, видях че всички жени цитират хората около тях за себе си. Много от приятелките ми казваха:
- Ако питаш мъжа ми и децата, ще ти кажат, че ме познават и знаят всяка моя реакция.
- Ако питаш колегите, ще ти кажат, че вече от мен няма какво да се очаква и съм стигнала до предела на професионалните си възможности.
- Ако питаш подчинените ми, те ще ти кажат, че те ми вършат работата.
- Ако питаш приятелите ми те ще ти кажат, че знаят всичко за мен и че ме познават
- Ако кажеш на някой че си жена на 50 .. той ще ти каже.. Ясно!
Тук отговорите бяха все изразяване на чуждо мнение, защото нито една жена, която попитах в зависимост от интересите си не смяташе че възможностите и са стигнали своя предел. За съжаление, в повечето случай, хората около нея не се интересуват от нейните интереси и духовни нужди, ако тя иска да ги сподели и казват да не ги занимава с "глупости" .
Оказа се, че за много от заниманията и интересите на тези жени близките им не знаят. Те в много случай се притесняват да споделят какво правят. Те не бяха казали на съпрузите си, че имат блог, не бяха споделили, че пишат стихове, че си приказват с различни мъже в чат, че ходят и на срещи за по кафе и се запознават  с мъжете с които си пишат, че живеят още като на 30 години.. но всичко това беше скрито.. защото всички се страхуваха, че ако някой разбере за техните "глупости" ще ги укори и няма да ги подкрепи. Страхуваха се от подозрението, което може да се появи за което те знаят, че дойде ли.. няма отърване.
Оказва е, че на 50 жената в по отношение на личните си интереси в много отношения е сама. Тя има деца, пари, къщи, добра професия, приятели.. но остава сама в зараждащите се в нея нови идеи, които не винаги може да сподели с тях и които са и много нужни, защото кой каквото и да си мисли.. жената на 50 не е прочетен вестник.
Категория: Тя и той
Прочетен: 2977 Коментари: 4 Гласове: 0
Последна промяна: 14.07.2007 14:01
Както и да изглежда и да се чувства, жената на 50 започва да остарява и това е биологичен факт, който може да я промени и да я запази по-млада в зависимост от начина на живот който води. Сега е момента в който  тя има шанса да  направи това, което не е направила,това, за което на нея все не и е достигало време.  Сега е момента да помисли как да свърже душата с тялото така, че да запази младежкия дух и оптимизъм за да живее в хармония със себе си и околните и обществото да не я отхвърля. Сега биологичния и часовник е най уязвим  и  тя трябва да  установи дали бърза или закъснява и да  вземе мерки навреме за да  не изостава от времето в което живее.  Дали ще остарее като  малка църква, манастир или катедрала, няма значение. Важно е да не остарява като цървул. Важно е да намери хората зад олтара на които може да се довери, Важно е, да има подкрепа, разбиране и доверие, като в храм. Важно е да иска да дава същото и на тези, които е призовала да влезнат в него. Важно е да вярва в себе си и в онова чудо, което я прави жена. Важно е, да не прави курбан за това да и се случи нещо добро, а да дава без да я интересува какво ще получи. Важно е да остарее достойно с любов.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2245 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 12.07.2007 01:21
Търсене

За този блог
Автор: na50
Категория: Лични дневници
Прочетен: 232790
Постинги: 19
Коментари: 176
Гласове: 299
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930